Szerda délután vált hivatalossá, hogy a felvidéki DAC-nál folytatja pályafutását a 37-szeres válogatott támadó, Németh Krisztián, aki a molcsapat.hu-nak adott nyilatkozatában elmondta, az utóbbi években szemmel követte a csapatot, illetve a klub fejlődését, és nagyon imponáló volt számára, hogy ilyen ambiciózus klubhoz került.

– A bajnokságban abszolút topcsapatnak számít a DAC, de nemcsak ez, hanem az is szimpatikus volt, hogy az akadémiára építkezve képzelik el a jövőt. Harmincegy évesen én leszek a csapat legidősebb játékosa, így adja magát, hogy a tapasztalatommal a csapat élére álljak a nehéz helyzetekben, de ez nem ilyen egyszerű dolog. Először is gólokat kell lőnöm, és a pályán kell megmutatnom, hogy lehet rám számítani, minden más csak utána jöhet.

Nyilván van egyfajta külső nyomás is rajtam, gólokat várnak tőlem, de ezzel nincs gondom, sőt kifejezetten motivál, felpörget.

Az igazi nyomást azonban én helyezem saját magamra, mert nagyon sokat várok az elkövetkező időszaktól. Azon leszek, hogy gólokkal segítsem a csapatot nagyratörő céljainak elérésében, és ez lesz az én sikerem értékmérője is – nyilatkozta a 31 éves csatár.

Németh természetesen tisztában van a csapat célkitűzéseivel, és hogy milyen kemény csaták várnak rájuk.

– Természetesen tudom, hogy tavaly történelmi szezont produkált a csapat, és amilyen erős ambíció dolgozik ennél a klubnál, biztos vagyok benne, hogy annál kevesebbel nem érik be a szurkolók. Előre nézünk, két forduló van még az alapszakaszból, és már ezeken a meccseken is sok múlik, úgyhogy alaposan oda kell tennünk magunkat. És persze nemcsak a bajnokságban, a kupában is nagy céljaink vannak, szeretnék eljutni a döntőig – folytatta Németh, majd hozzátette, a Dunaszerdahelyre szerződésében szerepet játszott a MOL Aréna hangulata, amit nézőként jó néhányszor átélt. – Elképesztő a hangulat a rangadókon. Komolyan mondom, olyan, mintha kéthetente válogatott meccset rendeznének a városban. Fontos számomra, hogy ez a klub egy nagy közösséget képvisel, hiszen a nagyobb rangadókon nemcsak a Csallóköz, de a teljes felvidéki magyarság megmozdul, sőt rengetegen jönnek Magyarországról is.

Németh saját megfogalmazása szerint a szurkolótábor Dunaszerdahelyen

nem határon túli, hanem határtalanul magyar.

A Puskás Aréna és a dunaszerdahelyi MOL Aréna is a világ legjobb stadionjai között – szavazás