Az amigeleken.hu DVTK szurkolói honlap és az Újpest 1185 Szurkolói Klub közös szervezésében 2019. január 26-án immár negyedik alkalommal kerül megrendezésre a Bánka-Rakaczki Emléktorna. A tornának ezúttal Dunakeszi és Mogyoród városok adnak otthont. A szervezők nagy örömére a résztvevő csapatok száma évről-évre emelkedik, az idei Emléktornán már 20 szurkolói csapatot látnak vendégül.

A negyedik Emléktornára elfogadta a meghívást az FTC, a Kispest, a Debrecen, a Haladás, a Videoton, a Paks, a Mezőkövesdi valamint az MTK szurkolói csapata is. A résztvevők között jelen lesz a másodosztályú Vasas, a Nyíregyháza, a Kaposvár és a Zalaegerszeg szurkolói gárdája is. Ezúttal két határon túli csapat érkezik, a Sepsiszentgyörgy és az Ipolyság szurkolói csapata. Rajtuk kívül a Semleges Térfél szurkolói közösség, az AS Roma és a Real Madrid magyarországi szurkolói csapata, valamint az MLSZ Borsod Megyei Igazgatóságának csapata színesíti a mezőnyt.

Csakúgy, mint az eddigi emléktornákon, a DVTK és az Újpest utánpótlás csapatai a rendező városok U9-es korosztályú csapataival vív majd minitornát. A nap fénypontja az All Star csapatok mérkőzése lesz. Ezen az Emléktornán részt vevő szurkolói csapatok klubjainak egykori neves játékosaiból álló csapatok játszanak egy gálamérkőzést.

Az  Emléktorna céljaként azt tűzték ki, hogy egyrészt méltóképpen ápolják a DVTK tragikusan fiatalon elhunyt kapusának, Rakaczki Bencének és az újpestiek egykori kiváló játékosának, Bánka Kristófnak az emlékét, másrészt a torna bevételéből egy olyan alapot hoznak létre, melyből hasonlóan nehéz helyzetbe került, betegséggel küzdő, rászoruló sportolókat részesíthetnek támogatásban. Ezzel erősíteni szeretnénk a szurkolói összefogást és a szurkolói barátságot, hogy békében férjen meg egymás mellett a piros, a lila, a zöld, a kék és a többi szín is.