A neves külföldi lap, a FourFourTwo arra vállalkozott, hogy összeállítja a valaha volt legjobb labdarúgók 100-as listáját. A fantasztikus névsor élmezőnye magyar főszereplőt is tartalmaz. Természetesen hazánk legendás futballistája, Puskás Ferenc került be a legjobbak közé. A Honvéd és a Real Madrid korábbi labdarúgója a kilencedik helyet „szerezte meg”.

Puskás Ronaldót és Ronaldinhót is előzi

Ennek az értékét jól mutatja, hogy Puskás olyan neveket előzött meg, mint a brazil zseni, Ronaldo (10.), a hollandok korábbi sztárja, Marco Van Basten (13.), az olasz Paolo Maldini (20.), vagy éppen a legjobb 20-ból is kicsúszó Ronaldinho (24.).

Dél-amerikai uralom

Az FFT szerint a világ, valaha volt legjobbja az argentin Diego Maradona, őt honfitársa, a jelenkor egyik legnagyobbja, Lionel Messi, majd a brazil Pelé követi.

A lista erősségéről az is sok mindent elmond, hogy a Barcelona jelenlegi sztárja, Neymar csak a 97. – igaz, ő még sokat hozzátehet pályafutásához -, de a karrierje végéhez közelítő Zlatan Ibrahimovic is csak a 94.

Még három magyar a TOP100-ban

A 100-as névsorban Puskáson kívül még három magyar labdarúgó kapott szerepet: Hidegkuti Nándor a szintén nagyon előkelő, 39. helyen van, az egyetlen magyar aranylabdás Albert Flórián 67., míg Kocsis Sándor a 92.

Az FFT 100-as listájának első 10 helyezettje

1. Diego Maradona
2. Lionel Messi
3. Pelé
4. Johan Cruyff
5. Cristiano Ronaldo
6. Alfredo Di Stefano
7. Franz Beckenbauer
8. Zinedine Zidane
9. PUSKÁS FERENC
10. Ronaldo

A teljes listát itt böngészheted – kattints!