A sárváriak közleményéből kiderül, hogy a koronavírus-járvány miatt a város turizmusa lassan helyrejövő károkat szenvedett az elmúlt hónapokban, ezért az elnökség megítélése szerint nem várható el, hogy a helyi önkormányzat eddigi mértékben támogassa az NB III-as felnőtt csapat versenyeztetését.

A klub elnöksége a kialakult helyzet miatt egyhangúlag azt a döntést hozta, hogy bár az együttes csonka szezonban megőrizte az NB III-as szereplés jogát,

mégis a következő, 2020/2021-es szezonban a Vas megyei I. osztály küzdelmeibe nevez majd, amennyiben a járványhelyzet erre lehetőséget ad. Utánpótlás csapataik kivétel nélkül maradnak a magasabb osztályú bajnokságokban.

Az elnökség céljául azt tűzte ki, hogy sárvári edzővel és helyi kötődésű játékosokkal kezdi meg a felnőtt csapat újjáépítését, tovább erősítve azt a szakmai munkát, amely az utánpótlásban már látható eredményeket hozott.

Az együttestől másfél év után távozik Bojan Lazic vezetőedző, aki kétszer is benntartotta a csapatot az NB III-ban.

Jelen körülmények között az egyesület célja, hogy három éven belül újra NB III-es csapata lehessen a városnak, amelynek gerincét helyi vagy sárvári nevelésű játékosok alkothatják.