Visszavonul az aktív labdarúgástól Dudás Ádám, az NB II-be feljutott ETO 28 éves játékosa.

A korábbi U20-as vb-bronzérmes futballista vasárnap a Sárvár ellen lép utoljára pályára, a továbbiakban az ETO masszőre lesz. Sorozatos sérülései miatt döntött a korai búcsú mellett – számolt be a Kisalföld.

Dudás nagyon fiatalon, 2006. augusztus 20-án mutatkozott be az NB I-ben a Győri ETO FC felnőtt csapatában és egészen 2015-ig a győriek játékosa is volt, kölcsönben a Szpartak Moszkvánál, illetve Pakson szerepelt. Miután az ETO csődbe ment, és a harmadosztályba sorolták vissza, a középpályás a Szombathelyi Haladáshoz igazolt, de sokadik térdsérülése és műtétje miatt az egész 2015-16-os szezont ki kellett hagynia.

 

Tavaly ősszel visszatért Győrbe, de összesen csak egy NB III-as találkozón játszhatott, most pedig úgy döntött, felhagy aktív játékos-pályafutásával, de az ETO kötelékében marad masszőrként.

Dudás magyar bajnokként (2013) vonul vissza, sőt, 2007-ben, Németh Krisztiánnal együtt még az U18-as Európa-válogatottban is szerepelt, ahol gólt is szerzett. A 2009-es U20-as labdarúgó-világbajnokságon tagja volt a bronzéremig jutott magyar válogatottnak is.