Szombaton rendezték meg az NB III Közép-csoportjában a Komló-PMFC Baranya megyei rangadót, a mérkőzés végül 3-1-s vendégsikerrel ért véget.

Mint a bama.hu megtudta, már a rangadó előtt a város több pontján, egy áruháznál, a Petőfi téren, valamint két kocsmánál is összetűzött a két drukkerhad – volt dolguk a rendőröknek.
„Pécsi ultraélet : tegnap még Mecsekalja , ma már mindennek az alja.” – állt a komlói B-közép által kifeszített molinón a csúfolódás, utalva a piros-fekete ultrák egykori nevére. Cserébe a pécsiek egy régebben megszerzett komlói drapit égettek a lelátón. A találkozó során végig nyomdafestéket nem tűrő módon cukkolta egymást a két tábor, ám a lap megtudta, komolyabb atrocitások is zajlottak ennél.

Sajnálatos módon a lelátókra nem illő jelenetek is színesítették a presztízsmeccset, pontosabban annak lefújását.

Életemben először féltem, pedig tíz éve járok meccsekre – mondta a bama.hu-nak egy komlói hölgy szurkoló. – És nem a pécsi ultráktól, akiktől a mérkőzés ideje alatt szinte hermetikusan elzárt minket a rendőrség.

A saját biztonsági őreink támadtak ránk! Az egyikük nekifutásból belevágott a B-középbe egy fél literes üveget, később meg nekiment egy nőnek!

Közben folyamatosan szidták a szurkolókat, meg arra hivatkoztak, hogy leöntötték őket sörrel, megdobták őket tökmaggal! Egyszerűen döbbenetes volt! A szurkolók olyanok, amilyenek, főleg az ultrák. De egy munkáját végző biztonsági őr hogy viselkedhet így?! Az eset után még órákig remegett a gyomrom…

A történteket jelezték nekünk a szurkolóink. Egyelőre tájékozódunk, igyekszünk megtudni, mi történt pontosan, hogy tiszta képünk legyen – mondta Pintér Attila, a komlóiak szakosztályvezetője.

Azzal kapcsolatban, hogy milyen rendőri intézkedésekre került sor a meccs előtt, alatt és után, előállítottak-e valakit, a Baranya megyei Rendőr-főkapitányság hétfőre ígért tájékoztatást.