A csakfoci.hu információi szerint Mátyus János már csak két mérkőzésen ül az NB III Nyugati csoportjában szereplő Sopron kispadján.

Mátyus szeptemberben egy kiesőhelyen álló csapatot vett át és azonnal hozta az eredményeket, az első négy meccséből hármat is megnyert. Sopronban nagy tervek voltak, az NB II-be való feljutás is felmerült, mostanra azonban a túlélés a legfontosabb és nem tudni mi lesz az együttes sorsa. Nem csoda, hogy ebben a rendkívül bizonytalan helyzetben a korábban többek között Pápán, Nyíregyházán és a Haladásnál is eredményesen dolgozó szakember elhagyja a klubot.

Csiszár Ákos, a klub elnöke bejelentette, hogy kiszáll a soproni futballból és csak a szezon végéig biztosított a klub működése, az is szűkösen.

– A gazdasági társaságból, ami a felnőtt labdarúgást működteti, december 15-ével távozom, de egy új tulajdonos érkezéséig, illetve a bajnokság befejezéséig maradok – mondta Csiszár a kisalfold.hu-nak. – Az elmúlt évek bizonyították, hogy a felnőtt futballhoz új tőkeerős tulajdonos kellene Sopronban. A fiataljaink becsülettel játszanak ugyan, de a piac kihívásainak a klub nem tud eleget tenni. A költségvetésünk ugyanis a legalacsonyabb az NB III-ban. A bajnokság végéig a feltételek biztosítottak, de szükséges lenne a tulajdonosváltásra.

Nem pénzt kérek, segítségért kiáltok, csak azért, hogy a futballklub működése normális kerékvágásban maradjon. Ehhez elengedhetetlen lenne egy új tulajdonos érkezése.

– Tiszta a pénzügyi helyzetünk, tartozásunk nincs, az ígéretünket napra pontosan betartjuk. Több pénzt az utánpótlás-egyesületből nem tudunk kivenni és nem is akarunk, mert veszélybe sodornánk mindent. Nagyon sok céget megkerestünk, hogy szálljon be a profi futballba, de ez nem hozott eredményt. Dolgoztunk tovább egy „igen” szóért, az egyik helyen már majdnem célba értünk, amikor a cég váratlanul visszalépett. Ezen a ponton elfogyott minden elképzelésem és rá kellett döbbennem, hogy ez már önerőből nem megy.

A rendszerváltás után immár a negyedik alkalommal kerülhet nehéz helyzetbe a soproni profi labdarúgás – emeli ki a lap. Előbb a város első NB I-es csapata, az SLC, aztán a Matáv Sopron és jogutódja, majd az SVSE-GYSEV dőlt be anyagi okok miatt.