Az elmúlt hónapokban nem sok jó hír látott napvilágot a patinás, de jelenleg csak az NB III-ben szereplő Tatabányánál: folyamatos elmaradásokról, tartozásokról lehetett olvasni, és az MLSZ is többször megbüntette a klubot hasonló okok miatt. 2015 nyarán került olasz kézbe a csapat, a város ekkor vált meg 70 százalékos tulajdonrészétől és 4,2 millió forintért az olasz tulajdonosi hátterű AGS-Sport 23 Kft.-nek adta el a tulajdonában lévő Tatabánya FC Kft. 70 százalékos üzletrészét.

A Bányásznál azonban a jelek szerint végéhez közeledik “az olasz korszak”: a csapat ügyeit irányító ügyvezető, Massimiliano Caroletti (a képen balra) távozik. A klub közleménye a változásról és a gondokról a csapat hivatalos Facebook-oldalán jelent meg, ezt közöljük az alábbiakban változtatások nélkül:

“A Tatabánya FC Kft. vezetősége ez úton tájékoztatja a tisztelt szurkolókat és érdeklődőket az elmúlt hetek történéseiről.

Sajnálatos módon a tulajdonosi kör egyik tagja sem, sem a többségi tulajdonos AGS Sport 23. Kft, sem Tatabánya Város Önkormányzata nem tett érdemi lépéseket az elmúlt időszakban a klubnál kialakult helyzet orvoslására. Az AGS Sport 23. Kft. olasz tulajdonosa szeptember eleje óta nem fordított komoly összeget a Tatabánya FC működtetésére, Tatabánya Városának november havi támogatása sem érkezett meg mind a mai napig az klub bankszámlájára.

Caroletti Úr – aki október végén hivatalosan lemondott ügyvezetői megbízásáról – azonban ennek ellenére mindent elkövet, hogy az alkalmazottak pénzhez jussanak. Ennek az eredménye, hogy saját forrásokból a héten rendezte/rendezi az alkalmazottak felé fennálló augusztusi és szeptemberi bérelmaradásokat. A pénzek érkezése folyamatban van az érintettekhez.

A Tatabánya FC ez úton is kifejezi köszönetét mindenkinek aki segíti a klubot a normális működés helyreállításában, egyben továbbra is várja helyi cégek, vállalkozók jelentkezését, akik akár pénzbeli akár más módon segítenének a csapaton.”