Néhány hónapon belül NB II-es, de akár élvonalbeli futballmérkőzések rendezésére is alkalmas lesz a putnoki stadion. A létesítmény felújításának újabb szakasza néhány nappal ezelőtt indult el, az előttünk álló hónapokban a legnagyobb volumenű fejlesztést hatják végre a Várady Béla Sportközpontban – írja a bama.hu. A klubház már megfelel a mai kor követelményeinek, rövidesen azonban a pálya állapotára, a lelátókra, a villanyvilágításra, az illemhelyekre és a büfékre sem lesz panaszuk a hazai és a vendégszurkolóknak.

– A beruházás egyik legfontosabb szegmense a küzdőteret érinti, amelyet nagyobb méretűre bővítenek, dréncsövekkel és automata locsolóberendezéssel látnak el – mondta el a bama.hu érdeklődésére Tamás Barnabás, Putnok polgármestere. – A kapuk könnyedén cserélhetőek lesznek, és védő-labdafogó hálóval is el lesz látva a pálya. Ugyancsak lényeges, hogy a vasút felőli, déli lelátórész teljes egészében megújul. Nyolcszáz ülőhelyet alakítanak ki ezen az oldalon, amely végig fedett lesz, tehát a drukkerek rossz időben sem fognak megázni.

 Közvetítésre alkalmas sajtóhelyeket alakítanak ki, de a VIP-vendégek kiszolgálásán is javítani fog a megkezdett fejlesztés. Kijavítják a rossz állapotban lévő kerítéseket, valamint a parkolóhelyek számát is megnövelik stadionon belül és azon kívül is.