Honlapunkon is beszámoltunk arról a szerdai nap folyamán, hogy az NB III nyugati csoportjának első helyén álló FC Ajkánál folytatja karrierjét szakmai igazgatóként Kis Károly, aki korábban vezetőedzőként dolgozott már a Veszprém megyei csapatnál, legutóbb pedig a Vasas kispadjára ülhetett le.

A harmadosztályú csapat hivatalos honlapján ezúttal Geri Gyula ügyvezető arról tájékoztatta a szurkolókat, hogy pontosan mi lesz a feladata Kis Károlynak, illetve számítanak-e a jövőben is az edző, Schindler Szabolcs munkájára.

– Kis Károly személyében tapasztalt, rutinos szakemberrel erősödött csapatunk. A jövőben megnövekedő teendők után döntöttünk úgy, hogy szakmai igazgatót alkalmazunk. Károly első feladata az lesz, hogy a szakmai stábbal, valamint az ügyvezetéssel közösen kialakítsa azt a keretet, amellyel jövőre eredményesen szerepelhetünk a másodosztályban. Nem szabad szó nélkül elmenni amellett sem, hogy az idei keretet Kis Károly közreműködésével alakítottuk ki tavaly januárban és júniusban, így egyértelműen kijelenthető, hogy olyan szakmai igazgató csatlakozik a csapathoz, amely jól ismeri a keretet és egyben az átigazolási piacot is – nyilatkozta Geri, majd hozzátette, Schindler Szabolcs szerződése automatikusan meghosszabbodik, amint feljut a csapat az NB II-be.

A bajnoki cím pedig már nagyon közel, hiszen az Ajka a következő fordulóban a BKV Előre FC ellen már matematikailag is bebiztosíthatja az első helyezést.