Jól halad az ifjúsági centrum, benne az új stadion építése Szegeden – a több mint tízhektáros területen sportszálló, sportcsarnok és szabadtéri színpad is épül a futballaréna mellett. Az építkezés tavaly szeptemberben kezdődött el, az alapkövet áprilisban tették le, augusztusban már állt a fedett multifunkcionális rendezvényközpont és a műfüves pályák munkálatai is zajlottak, a stadion akkor elérte legmagasabb pontját, a 24,53 métert – írja a delmagyar.hu.

Jelenleg a szakipari munkák zajlanak. Bár a havazás megnehezítette a munkavégzést, továbbra is az ütemtervnek megfelelően haladnak. A belső válaszfalak már állnak, a tervek szerint januárban kezdik a burkolást, festést, kívülről a homlokzat befejezése és a nyílászárók beépítése van hátra, a külső utak, járdák építése is jó ütemben halad. Az is kiderült: eddig a stadion és a rendezvény központ burkolására 9600 négyzetméter lemezborítást használtak fel, a pályák építésére 27 ezer 900 tonna homokot és homokos kavicsot szállítottak a helyszínre. A stadion és a rendezvényközpont üvegfelülete pedig 1670 négyzetméter. A kivitelező cég 27 alvállalkozót és 275 munkást foglalkoztatott eddig és 50 munkagép dolgozott a területen.

Kiss-Rigó László, a Szeged-Csanádi Egyházmegye püspöke, az akadémia alapítója és a klub vezetője a stadion kapcsán portálnak elárulta, hogy a 8000 fő befogadására alkalmas létesítmény mellé műfüves edzőpályák is épülnek, a Szeged-Grosics Akadémia 300 utánpótlás-focistája fogja majd benépesíteni nap mint nap a pályákat. Amíg edzenek, szüleik is sportolhatnak, hiszen felnőttjátszótér is lesz a területen.

Elsődleges célunk, hogy az egyházmegye csapata itthon játszhasson és minél magasabb osztályba kerüljön, ugyanakkor segítse az utánpótlást – magyarázta Kiss-Rigó László. Hozzátette, amint a pályák alkalmasak lesznek arra, hogy a jelenleg NB III-ban szereplő focisták megkezdjék edzéseiket, akkor a tervek szerint a következő, vagyis a 2019/20-as szezonban már itt játsszák a bajnokikat.

Az új stadiont egy nagyszabású nyitómeccsel avatják fel a nyáron, amikor is az olasz bajnokságban, a Serie A-ban játszó Lazio lesz a szegedi gárda ellenfele.