Bordatörést szenvedett Hegedűs Dávid, az NB III-as Eger SE hátvédje a Cegléd elleni bajnokin. A 48. percben egy jobb oldali ceglédi szabadrúgást követően a saját kapusával ütközött, majd az esetet követően kórházba szállították, ahol azonnal megműtötték. Elmondása szerint az egyik csont kilyukasztotta a tüdejét.

Két bordán tört, amelyek közül az egyik kilyukasztotta a tüdőmet és légmellett kaptam – idézte fel a történteket a heol.hu-nak Hegedűs Dávid. – Behoztak a kórházba, ahol nagyon felgyorsultak az események, a röntgen után futottak velem műtőbe, sürgősséggel azonnal elvégezték az operációt.

Ütést éreztem alulról, betudhatóan annak, hogy Nacsa Peti akkor kezdte felhúzni a térdét, amikor velem találkozott. Azonnal a földre rogytam, majd amikor szerettem volna felkelni, szúrást éreztem a szívemnél és a lapockámnál. Minden egyes levegővétel fájdalommal töltött el. Oldalt feküdtem, de miközben próbáltam a hátamra fordulni és a csípőmet toltam lefelé, éreztem, hogy a bordám rendesen elmozdul. Ezt nem tudtam mire vélni. Arra gondoltam, kaptam egy ütést és összerándult az izom, azonban kiderült, hogy sokkal súlyosabb a baj. A műtét iszonyatos fájdalommal töltött el, majd egész éjjel semmit nem aludtam. Annak örültem, hogy kapok levegőt, miközben a folyamatos szúróérzés megmaradt. Ez azóta sem múlt el. Kemény menet…

A tavaly még az NB I-es Kaposvári Rákóczi FC csapatát erősített 35 éves futballista szombatig lesz géphez kötve. Ha minden jól megy, akkor hétfőn talán hazaengedik.

Ennek a szezonnak sajnos lőttek – kesergett Hegedűs Dávid. – Egy meccsen előfordul 8-10 ilyen helyzet, de ez most pont telibe talált. Úgy dőltem el, mint egy zsák. Mivel az öcsémnek is volt hasonló, tudtam, ha nem idődben történik a kórházi beavatkozás, akkor összeomlik a tüdőm és végem lesz. Sok sérülésem volt már, és bár az elején bíztam benne, hogy csak kemény zúzódás ért, ahogy telt az idő és a ziháló levegővétel nem múlt el, ez pedig arra engedett következtetni, hogy nagy a baj. Tényleg az lett.

Az Eger SE meghatározó labdarúgója folyamatosan kapja az üzeneteke, a jókívánságokat, így a válaszadással telik az ideje, és nem gondolkodik, hogy mi lesz a (közel)jövővel. Tisztában van vele, hogy a felépülést, a rehabilitációt csak a pihenés jelenti, amit nem lehet felgyorsítani.