Rossz helyesírással és magyarsággal megírt, másokra mutogató poszttal tért vissza a tatabányai focicsapat olasz, többségi tulajdonosa a Facebookra, amelyben azt írja, 8 játékossal és új “staff”-fal küzdenek – számolt be róla a kemma.hu.

A Tatabánya klub aktív és nem szűnt meg.lehetőség van követni a klubot.Valaki valakik nap nap temetik a klubot.A klubnak van új ugyvezetoje,van új staff.8 játékosunk akik büszkén viselik a Tatabánya mezet és készek a pályán teljesíteni” – kezdi az írás, amelyet annak formai és tartalmi elemei miatt is nehéz komolyan venni.

Az elmúlt hónapokban a klub számos büntetést kapott az MLSZ-től a fizetések elmaradása miatt, kizárták az átigazolásból, a szakmai stáb pedig szerződést bontott.

Az egyesület többségi tulajdonosa azzal a kéréssel fordult a tatabányai foci hosszabb távú újjáépítésén dolgozó TFCE-hez, hogy további együttműködés keretein belül biztosítsák utánpótláskorú játékosaikkal a gazdasági társaság által üzemeltetett csapat NB III-ban való szereplését, és ezzel segítsék a társaságot.

A TFCE elnökségének álláspontja szerint ez az együttműködés szakmai szempontból a fiatal, 17-18 éves labdarúgók ismételt túlzó megterhelését jelentené, ezért az Egyesület elhatárolódik minden olyan megállapodástól, amely nem a labdarúgóink érdekeit tartja szem előtt. Így a TFCE elnöksége a befektető kérésére reagálva, nemmel válaszol.

A kemma.hu kedden edzésidőpontban járt a Tatabányánál, és egyetlen játékossal, Kamil Kopunekkel találkozott. A hírek szerint csütörtökön már valóban edzhet a csapat, amely a TFC-t többségi tulajdonban birtokló, Massimiliano Caroletti vezette AGS-Sport 23 Kft. szerint nyolc labdarúgóval rendelkezik. A Tatabánya egyébként vasárnap bajnoki mérkőzést játszana a Gyirmót II-vel, de egyelőre nehéz elképzelni, hogyan áll majd ki.

A csapat egyébként a hosszú idő tartó bizonytalanság ellenére is a 11. helyen található az NB III Nyugati-csoportjában.