A szenci születésű Harsányi Zoltán Anglia, Szlovákia és Irán után szerződött Pécsre, majd egy oroszországi kitérőt követően végleg hazánkban “ragadt”: a Mezőkövesd, a Puskás Akadémia és a Balmazújváros színeiben az NB I-ben, szintén a matyóföldiekkel, és a Balmazzal, valamint a Nyíregyházával NB II-ben is szerepelt.

Tavasszal csatlakozott az akkor még NB III-as Ajkához, ám 6 meccs után a klubvezetés jelezte számára, hogy nincs jövője a másodosztályba jutott gárdánál.

– Magyarországon nem voltak mindig korrektek velem. – idézte fel az elválást Harsányi a szlovák sport.sk-nak. – Bár az Ajka edzője kijelentette, hogy szüksége van rám, a klubvezetés felbontotta a szerződésemet. Amikor megkérdeztem, hogy miért, a tulajdonos azt mondta, hogy a magyar futballban ne firtassam az okokat. Ezután kétszer is át kellett gondolnom, hogy mi lesz a következő lépésem. Bár voltak az NB II-ből is ajánlataim, közelebb akartam kerülni a családomhoz, úgyhogy a Lipótnál kötöttem ki.

A 32 éves csatár hozzátette, bár számára most a legfontosabb az önbizalomgyűjtés, a harmadosztályban megbecsülve érzi magát, és múltjából adódóan az edző is gyakran kikéri a véleményét. Harsányi 9 meccsen lépett pályára az NB III. nyugati csoportjában, és összesen 4 gólt szerzett.