Az előző hétvégi bajnoki fordulókat követően a Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága ismét megtartotta szokás keddi ülését.

Az NB I-es bajnokság ezúttal kevés témát szolgáltatott a bizottságnak, amely a mezőkövesdi Myhailo Meskhit és a kisvárdai Fernando Vianát is 1-1 soron következő mérkőzésre tiltotta el a kiállításukat követően.

A harmadosztályban viszont már jóval szigorúbb büntetéseket is kiróttak, így például az Újpest tartalékcsapatának vezetőedzőjét, Mundi Viktort – aki egy NB I-es bajnoki erejéig Predrag Rogan vezetőedzőt helyettesítette az élvonalban – a

mérkőzéssel kapcsolatos sportszakemberi tevékenységtől 5 soron következő NB III-as férfi felnőtt nagypályás bajnoki mérkőzésre eltiltották, valamint 100.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére is kötelezték.

A magyar válogatott korábbi szövetségi kapitányának, Bozsik Péternek a fiát, a ZTE II vezetőedzőjeként tevékenykedő Bozsik Józsefet 3, míg a ZTE II asszisztensedzőjét, Kópicz Lászlót 4, a Sajóbábony technikai vezetőjét, Lakatos Józsefet 3, míg Gál Gyula masszőrt (SBTC) 3 NB III-as mérkőzésről tiltották el.

A teljes határozat ide kattintva tekinthető meg.