Két héttel ezelőtt, október 21-én játszott egymással az NB III Keleti-csoportjában a Cigánd és az Eger a bajnokság 11. fordulójában. A mérkőzés az egriek 1-0-ás győzelmével ért véget, azonban a sikert beárnyékolja a vendégek edzőjének, Vígh Ferenc sportszerűtlen viselkedése.

A Fegyelmi Bizottság október 25-i határozata szerint “a játékvezető személyére sértő kifejezést használt, amiért a kispadról elküldték, majd további négy alkalommal ismételten sértő kifejezéseket használt a játékvezető személyére”, ezért nyolcmeccses eltiltással, valamint 100 ezer forintos pénzbüntetéssel sújtották.

A 42 éves szakember a határozat után meghallgatást kért az MLSZ-től, ám ezt a FEB a november 2-i ülése után a 8 mérkőzésre szóló eltiltását hatályában változatlanul fenntartotta.

Az egrifc.atw.hu és a heol.hu beszámolója szerint a jogerőre emelkedést követően a klubhonlap kezdeményezésére a csapat drukkerei összegyűjtötték a büntetés összegét.

Én, jómagam kárenyhítés céljából felajánlottam ötezer forintot, amit további szurkolók követtek! Nem kértem senkit arra, hogy adakozzon! Nem kürtöltem tele a létező összes oldalt azzal a kéréssel, hogy segítsen! Nem könyörögtem, nem rimánkodtam! Csak és kizárólag a saját honlapomon említettem meg azt, és csak annyit, hogy én adok! Ezek után és ennek ellenére hihetetlen és Egerben példátlan összefogás árán meglett a 100.000 forint! Mindenki aki adott, azt nem kérésre tette, hanem önszántából gondolta úgy, hogy segít! – olvasható a klubhonlapon.