A frissen kinevezett Vitelki az egerse.com-nak beszélt a terveiről:

– Az elmúlt időszakban a csapat megmutatta, hogy mire képes. Stabil pozíciót harcolt ki magának, mutatva ezzel a keret erősségét és Sütő Szilárd szakmai munkáját. Jó játékosok alkotják a keretet, valamint a csapaton belüli kohézió is nagyon jó. Azonban meghatározó játékosok távoztak a klubtól, akik magasabb szinten folytatják pályafutásukat. Új játékosok nem érkeztek, ami érzékenyen érint minket, ami a minőséget és a keret létszámát, variációs lehetőségeit is befolyásolja. Jelenleg is vannak sérültjeink, valamint fiatal játékosaink, akiknek még nagyon sok tapasztalatra van szükségük. Nagyon oda kell figyelnünk minden apró részletre, a játékosok terhelésére, hogy ne legyen sérülés, valamint a formát is magas szinten tudjuk tartani. Reméljük, hogy a vírushelyzet is kedvezően fog alakulni, hiszen ez legutóbb is érzékenyen érintette a csapat létszámát, sajnos ez most sem lenne másként.  Természetesen mindig arra törekszünk, hogy a lehető legerősebb csapattal tudjunk kiállni a mérkőzéseken.  Ha ezeket meg tudjuk oldani, akkor képes lehet a csapat ugyanilyen stabil teljesítményre. Mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy a csapat a klub nevéhez méltóan szerepeljen

Vitelki Zoltán játékosként megfordult a Kazincbarcika, a Vác, a DVTK és a Mezőkövesd csapataiban. Edzőként a DVTK, a Budafok, a Mezőkövesd II., a DVSC és a Kazincbarcika együttesét irányította.

Az edzőváltásról Debreczeni Dávid csapatkapitány nyilatkozott.

– Miután Jakab Sándor az öltözőben beszélt távozási szándékáról, a csapaton belül is téma lett az új vezetőedző személye. Vitelki Zoltán neve merült fel mindenkinél. Örülök, hogy Harmati Péter (operatív vezető, a szerk.) a döntése előtt megkérdezte a csapatot és örülünk, hogy így döntött. Szeretném megköszönni a játékosok nevében Jakab Sanyinak azt a korrektséget, amit a csapat felé tanúsított, nem sok edző merte volna ezt meglépni – mondta a csapatkapitány.

Jakab 9 napig volt az Eger edzője, ezalatt egy bajnoki mérkőzést játszott a csapat, amelyet 2-1-re elveszített a BVSC-vel szemben.