A Nyíregyháza 3-1-re kikapott a hétvégén az NB II-es rajton, a Szpari odahaza szenvedett 3-1-es vereséget. Véber György csapata gyakorlatilag egyből a meccs elején hátrányba került. A szakvezető elmondta, mi az, ami nem fér bele nála, és amiért legközelebb repül a csapatból egy játékos.
– Megkaptam a mérkőzés adatait, és a keddi edzés előtt a játékosokkal is megosztottam mindezt. De mától már a ZTE ellen készülünk. Továbbra is tartom, ha meg is köveznek érte, hogy ez nem az a csapat volt, mely a felkészülés során elvégezte a munkáját. Nem hivatkozunk a pályára, a játékvezetőre, ezt magunknak köszönhetjük. Éppen ezért tudom, hogy ez egy egyszeri és megismételhetetlen negatív meccs volt.

A második törökországi út során jól működött a feltolt védekezésünk, a letámadás, jól védekeztünk az ellenfél térfelén. Na ebből semmi nem valósult meg vasárnap. 70 méteren védekeztünk, alig volt ütközés, az első gól előtt pedig mi támadtunk, abból lett szöglet.

Kint is előfordult olyan, hogy a semmiből gólt kaptunk, de külön felhívtuk ezekre a figyelmet, és abban bíztam, újból nem követjük el. Megtörtént. Garantálom, ha ismét előfordul, az a játékos nálam többé nem játszik a csapatban. Ez egy taktikai fegyelmezetlenség.

Nagyon érdekes egyébként a statisztika, nagyon meglepődnének néhányan, milyen adatok érkeztek, szinte mindenben jobbak voltunk, mégis ilyen gyalázatos eredmény született. Rengeteg kritikát és zrikát kaptam otthon és Újpesten is, némelyik már bántó is volt, de most egy újabb tévés meccsen megmutathatjuk, mire vagyunk valójában képesek – mondta Véber György vezetőedző a klub honlapjának. Emlékezetes: a szakvezető a felkészülés során nem hagyott szó nélkül egy durva hibát – VIDEÓ erről itt.

A szakmai stáb munkáját nehezíti, hogy Rudolf Gergely sárga lapok miatt nem játszhat a ZTE ellen. A Nyíregyháza elsőségére egyébként 50-szeres pénzt fizetnek a fogadóirodák, de a jelenlegi listavezetőére is 6-szoros pénz jár.