A 2018. június 15-én történt akadémiai tulajdonosváltással és az azzal egy időben aláírt háromoldalú – Vasas SC, Vasas FC és Vasas Akadémia Kft. közötti – együttműködési megállapodással új fejezet kezdődött a három fél életében – számolt be róla a vasasfc.hu.

A hosszú távú partnerség az azóta eltelt két hónap alatt is bizonyította működésének sikerességét, a mai nappal pedig újabb fontos dátumot jegyezhettek fel a Vasas Család történetében:

a Vasas Sport Club, a Vasas Futball Club és a Vasas Kubala Akadémia tulajdonosi köre a Vasas labdarúgását irányító testület felállításáról döntött, így megalakult a Vasas Igazgató Tanács (továbbiakban: VIT).

A VIT állandó tagjai:

– Markovits László elnök, Vasas SC
– Jámbor János többségi tulajdonos, Vasas FC
– Nagy Miklós többségi tulajdonos, Vasas Kubala Akadémia

A VIT meghívott tagjai:

– Vasas SC: pénzügyi elnökhelyettes, sportszakmai elnökhelyettes
– Vasas FC: ügyvezető, vezetőedző, sportigazgató
– Vasas Kubala Akadémia: kisebbségi tulajdonosok, ügyvezető, akadémiai igazgató, sportigazgató

A Vasas labdarúgásával kapcsolatos stratégiai és operatív szintű – szervezett és felügyelt – közös munka a jövőben egységbe tömörítve zajlik. A VIT kifejezett célja, hogy – rendszeres egyeztetésekkel és tárgyalásokkal előkészítve – olyan döntések szülessenek, melyekkel a Vasas klubmodelljének jelenlegi és jövőbeni működése fenntartható, folyamatosan biztosítható legyen, s melyben főszerepet kapjon az összehangolt, harmonikus szakmai és gazdasági tevékenység.