Hivatalos oldalán jelentette be a másodosztályban szereplő Vasas az első nyári igazolását az U19-es válogatott Daróczi Zoltán személyében – a támadó középpályás három évre írt alá.

– Daróczi Zoltán leigazolása tökéletesen illeszkedik a Vasas klubfilozófiájába – mondta Domonyai László klubigazgató az új érkezőről. – Fiatal, de eredményes csapatot szeretnénk kialakítani, amelyik hétről hétre közönségszórakoztató futballt játszik. Zoli egy tehetséges 19 éves játékos, aki az utánpótlás éveiben jó képzést kapott és már 17 évesen a felnőtt NB II-es bajnokságban játszott. Bízunk benne hogy folyamatosan fejlődni fog és erőssége lesz a Vasasnak.

– Nagyszerű érzés a Vasashoz tartozni, hiszen óriási tradícióval rendelkezik, emlékszem már gyermekkoromban is rengeteget hallottam a klubról – kezdte nyilatkozatát Daróczi Zoltán. – Az utánpótlásban több alkalommal is pályára léptem a Vasas ellen, már akkor is nagyon tetszett a klub filozófiája, hogy a támadófocit részesítik előnyben és mindig dominálni akarnak, sok gólt rúgni. Mivel fiatal játékos vagyok, elsősorban az a célom, hogy minél több időt tölthessek a pályán és győzelemhez segítsem a csapatot minden meccsen, továbbá az lebeg a szemem előtt, hogy a szezon végén bajnoki címet ünnepeljek. Támadó középpályásként a center mögött, valamint a bal szélen is bevethető vagyok, az erősségeim közé tartozik az egy az egy elleni játék, a helyzetek felismerése és kihasználása, a technikai tudásom, valamint a robbanékonyságom. Szeretnék köszönetet mondani a Puskás Akadémiának az ott eltöltött hét évért, nagyon sokat tanultam ott. Támadó szellemű játékos vagyok, mindig a kapu elé törekszem és próbálom minél jobb labdákkal kiszolgálni a csatárokat, valamint gólokkal segíteni a csapatot. Nagyon sokat segített a döntésemben Szanyó Károly vezetőedző személye, akinek korábban már voltam a játékosa Csákváron, szimpatikus edzőt ismertem meg benne, nagyon jó összhangban tudtunk dolgozni.

Daróczi 2012-ben, tizenkét éves korában került a Puskás Akadémiára, ahol összesen hét esztendőt töltött. 2016-ban, tizenhat évesen már a PFLA U19-es együttesében pályára lépett az ifjúsági Bajnokok Ligájá-selejtezőben is, majd a 2017/2018-as és a 2018/2019-es idényben a másodosztályú Csákvár felnőttcsapatánál játszott kölcsönben. A Vasas új játékosa az U17-es és az U19-es magyar válogatott mezét is többször magára öltötte – írja a vasasfc.hu