Ahogyan korábban jeleztük, információink szerint az előző NB II-es idényben harmadik helyen végző Vasasnál nagy átalakulás várható a nyár folyamán. Az már korábban hivatalossá vált, hogy Márkvárt Dávid, Uram János, Varga Donát és Bobál Gergely az angyalföldieknél folytatja, míg Ivan Rados, Kilyén Szabolcs, Ujvárosi Ádám és Szedlár Zoltán búcsút intett a klubnak, de természetesen további távozók is lehetnek rajtuk kívül.

A csakfoci.hu információi szerint a mögöttünk hagyott idényben 25 bajnokin 4 gólig jutó Vernes Richárd a nyári átigazolási időszakban távozik a Vasastól, miután a támadó már nem tagja az első csapat keretének, és egy ideje már egyénileg készül a következő idényre. Úgy tudjuk a csatárként és a széleken egyaránt bevethető 29 éves támadó jó eséllyel a következő idényben kölcsönben folytatja.

Vernes 2019 decemberében igazolt a Vasashoz, ahol az elmúlt két és fél évben minden sorozatot figyelembe véve 30 tétmeccsen 7 gólt szerzett és 8 gólpasszt jegyzett. Profi pályafutását a Honvédnál kezdte, majd futballozott a Paks, a ZTE és a Diósgyőr színeiben, légiósként megfordult az ausztrál Central Coast és az izraeli Hapoel Kfar Saba csapataiban is.

NB I: Négy év után hazatér a Fradi korábbi bajnoka