A másodosztályban szereplő Vasas FC végleg leigazolta az MTK Budapesttől a sokszoros utánpótlás-válogatott játékost, Hinora Kristófot, aki négyéves szerződést kötött az angyalföldiekkel – írja a vasasfc.hu.

Hinora minden korosztályban alapembere volt az utánpótlás-válogatottaknak, a Vasashoz tavaly nyáron került kölcsönbe és hamar bebizonyította, hogy fiatal kora ellenére érett játékra képes. A középpályásként és védőként is bevethető 21 éves játékos 27 mérkőzésen háromszor volt eredményes.

– Nagyon örülök, hogy a Vasasnál bíznak bennem és kivásároltak az élő szerződésemből. Jó játékkal és gólokkal szeretném meghálálni ezt a bizalmat. Már az előző szezonban is remekül éreztem magam a Vasasnál, gyorsan beilleszkedtem. Most úgy látom, tovább erősödünk, és a bajnokság megnyerésére alkalmas együttesünk lesz – mondta Hinora Kristóf a szerződés aláírása után.

Domonyai László, klubigazgató szerint a fiatal játékos leigazolása jelképezi a Vasas klubfilozófiáját.

– Hinora Kristóf pályafutását 12 éves kora óta követem. Az, hogy kivásároltuk élő szerződéséből mutatja, hogy a Vasas mennyire sokat lát Hinora Kristófban és milyen elvárásaink vannak felé.  Az átigazolása jelképezi a klubfilozófiánk szerinti építkezést, és a fiatal tehetségek iránti elkötelezettségünket.