A futóedzései mértéke persze a szabadidejétől is függ, de azért mindig kerít alkalmat arra is, hogy az aznapra kitűzött távot lefuthassa.

Természetesen külön is készülök a maratoni versenyekre, hisz a csak az edzéseink ideje alatt megtett kilométerek száma nem lenne elég egy maraton teljesítésére, mely távot az elmúlt két évben már ötször is lefutottam, az ország különböző pontjain. Ideje, hogy most már neki feszüljek Magyarország legnagyobb szabású maratonjának, a sokezres tömeget vonzó 32. SPAR Budapest maratonnak is“.

Ferenczi István eddigi legjobb eredménye 3 óra 30 perc, mely időt tavaly futotta. Idén félmaratonokat, illetve egy 30 kilométeres távot teljesített, így az október 15-i lesz az idei első maratoni versenye, ahol szeretné eddigi legjobb idejét megjavítani.

A lakhelyén, Solymáron, számára nagyon ideálisak a főleg dombos, emelkedős körülmények, de néha a Margitszigetre is kilátogat egy-egy szigetkör teljesítésére, illetve az otthonától 20 kilométerre található stadionhoz, a munkahelyére is gyakran futva teszi meg az utat.

A futással soha nem voltak gondjaim, mindig is szerettem futni. A bakancslistámon régóta szerepel a New York Marathon teljesítése is. Nagyon szeretem a versenyek nyüzsgő hangulatát, tetszik a futóközeg és jó a közösség“.

Amennyiben Ferenczi terve sikerül, Dombi Tibor és Hrutka János mellé ő is belép az egykori válogatott labdarúgók azon körébe, akik már a SPAR Budapest Maraton teljesítőinek mondhatják magukat.