Rétyi Róbert hároméves profi szerződést írt alá klubunkkal – írja a vasasfc.hu. A mindössze 17 esztendős játékos a november 25-én a Cegléd elleni mérkőzésen csereként mutatkozott be, és mindjárt be is talált: ő állította be a találkozó angyalföldi szempontból kedvező 5-1-es végeredményét. A következő héten a Zalaegerszeg elleni rangadón is pályára lépett az NB II-ben, és gólpasszal járult hozzá csapata 3-2-es sikeréhez.

A profivá lett játékosról Domonyai László klubigazgató is elismerően nyilatkozott.

– Rétyi Robi profi szerződése a Vasas Kubala Akadémia újabb nagy sikere. Ezen az őszön kötöttünk szerződést két olyan Kubala Akadémiából kikerült fiatallal, Kovács Milánnal és Szilágyi Zoltánnal, akik azóta már rendszeresen játszanak a Vasas első csapatában. Hozzájuk csatlakozott most egy újabb tehetség, Rétyi Róbert személyében. Köszönet érte Nagy Miklósnak és minden akadémiai dolgozónak, aki a múltban hozzátett ahhoz, hogy Robi idáig juthasson.

Rétyi Róbert olyan tehetség, aki tökéletesen beleillik a Vasas filozófiájába és azonosul azzal. Gyors, technikás és bátor játékos, aki ha kell átmegy a betonfalon is. Prototípusa annak a Vasas-játékosnak, akit a kiválasztáskor is keresünk, karakterével, győzni akarásával jelképezi a jövő Vasas labdarúgóit.

A Vasas durván vezet, csak a Békéscsaba tartja a lépést – fiatalpercek az NB II-ben