November harmadikán elkezdődött az Illovszky-stadion bontása, a kivitelezés februárban vagy márciusban fog. Szeretnék, ha 2018-ban a klub születésnapja, március 16-a előtt elkészülne teljesen az új stadion, amelyben nem feltétlenül a bevétel lesz a legfontosabb, hanem hogy minél többen járjanak meccsre.

A Vasas ingatlanfejlesztéseiről Markovits László, a klub elnöke beszélt a Sport TV “Mai helyzet” című műsorában.

„Megpróbáltunk minden négyzetmétert kihasználni. Ahogyan látható a látványtervből, megpróbáltuk minél jobban a Fáy utcához tolni a stadiont. Egy kicsit elforgatva, de ugyanúgy párhuzamos marad a Hajdú utcával. Négy szurkolói szektor épül, lelátókkal körbezárt lesz a stadion” – mondta az új stadion elhelyezkedéséről és látványtervéről Markovits László, a Vasas SC elnöke. Hozzátette a beruházás zöldmezős lesz, mindent eltűntetnek a föld felszínéről, és a stadion valamint az edzőcentrum között épül majd egy élőfüves tartalékpálya is.

„Ma elkezdődött a bontás, mi úgy tervezzük, hogy jövő év februárjában-márciusában kezdődik a kivitelezés, és azt mondják a szakértők, hogy 12 hónap alatt megépíthető a stadion, tehát úgy gondoljuk, 2018 első félévében át tudjuk adni az új Illovszky-stadiont. Titkon reméljük, hogy ez március 16-án, vagy annak környékén megtörténhet, hiszen akkor fogjuk ünnepelni a klub 107. születésnapját” – árulta el a sportvezető a tervezett időzítésről a Sport TV Mai helyzet című műsorában.

A nézőszámok növelésére is vannak törekvések: „Nem feltétlenül a bevétel lesz a fő szempont, hanem az, hogy minél többen jelen legyünk. Természetesen ez vita szokott lenni akár házon belül is, hogy törekedni kell a bevételekre is, mert ha valamit az ember ingyen ad, akkor azt nem értékelik az emberek olyan mértékben, mintha fizetni kellene érte. Meg kell találni egy olyan egészséges arányt, amikor bevétel orientáltság is van, de egyben az érzelem sem tűnik el, és a Vasas Család valamennyi tagja el tud jönni, és tud szurkolni majd a csapatnak.”