A Vasas FC egy évre kölcsönvette a görög Olympiakosz csapatától a 21 esztendős görög Nikolaosz “Nikosz” Vergoszt – számolt be a vasasfc.hu.

Sok csatárlehetőség közül a szakmai vezetésünk a fiatal görög támadó mellett döntött. Sok sikert kívánok a játékosnak a Vasas csapatában – mondta Vancsa Miklós, a Vasas FC ügyvezető igazgatója a szerződés aláírását követően a klubhonlapnak.

“Nikosz” 1996. január 13-án született Kilkiszben. A 185 centiméter magas csatárt hazájában korosztálya egyik legtehetségesebb labdarúgójának tartják.

Olympiakosz, Real, válogatott

Pályáját a Klilkisz Alexandroszban kezdte, majd 2014-ben leigazolta az Olympiakosz, amely 2015-ben egy évre kölcsönadta a spanyol Elche csapatának, ahol 12 találkozón 2 gólt szerzett. 2016-ban a Real Madrid B-csapatához (Castilla) került szintén kölcsönbe, ahol 24-szer lépett pályára és ötször talált be az ellenfelek hálójába.

2011 óta végigjárta a görög utánpótlás-válogatottakat az U17-től az U21-ig. Eddig összesen 30-szor ölthette magára a hellén nemzeti mezt, és ezeken a találkozókon 7 gólt ért el.