A bajnokságban kissé elmarad őszi teljesítményétől a Vasas labdarúgócsapata, amelynek továbbra is megvan az esélye a bronzéremre, a Magyar Kupában pedig várhatóan döntőt játszanak a Ferencváros ellen.

Az m4sport.hu összeállításában Michael Oenning vezetőedző úgy fogalmazott, nem lehet gyengébb tavaszi szereplésről beszélni. A gárda támadója, Remili Mohamed elmondta, ősszel felszabadultabban játszhattak, hiszen senki sem várta tőlük ezt a szereplést, tavasszal viszont már bajnok- és kupaesélyesként is kellett játszaniuk, ami nem volt megszokott számukra. “Ebben nagyon sokat kell fejlődünk” – tette hozzá Remili.

A bajnoki bronzérem és a Magyar Kupa győzelem közötti rangsorolásról a futballista elmondta: “Mivel mindkettőre reális esélyünk van, ezért mindkettő fontos, de az edző is hangsúlyozza, hogy a kupa az elsődleges. Úgy néz ki, bejutunk a döntőbe, a kupa talán most fontosabb”. Oenning mester úgy véli, nem lehet rangsorolni, “mindkettő ugyanannyira fontos”.

 

Az angyalföldi klub legutóbb 2005-ben, az Intertotó Kupában szerepelt nemzetközi tétmeccsen.

“Alapvetően képesnek tartom a jelenlegi keretet is nemzetközi kupaszereplésre, hiszen tele vagyunk tehetséges, fiatal labdarúgókkal. Persze, mint minden csapatnak, nekünk is erősítenünk kell a nyáron, de jelenleg is erős a keretünk.”

A csapat a héten bokszedzésen is részt vett, a vezetőedző korábbi ismeretsége révén szervezett le egy boksztréninget Balzsay Károllyal, és mint elmondta, mindenkinek nagyon tetszett az edzés, ezután pedig biztosan még jobban tisztelni fogják a játékosok az ökölvívókat, hogy már tudják, milyen megerőltető a ringben.