“A Vasas FC a mai napi hatállyal felmentette Kis Károly vezetőedzőt a munkavégzés alól, így a továbbiakban nem ő látja el a vezetőedzői teendőket” – számolt be a vasasfc.hu hétfőn.

Ezzel egyidejűleg bejelentették, hogy Ferenczi Istvánt, a Vasas korábbi játékosát, eddigi másodedzőt kérték fel, hogy a holnapi naptól megbízott vezetőedzőként irányítsa az angyalföldi csapatot.

– A héten két mérkőzésünk is lesz, így kevés az idő, nagy változásokat nem lehet végrehajtani, de a hozzáállásban mindenképp jelentős előrelépést várok. Azt gondolom, hogy leginkább fejben kell mindenkinek változtatnia, és erre kevés idő is elegendő kell legyen. Amennyiben ez megtörténik, akkor sikeresek lehetünk.  Szeretném, ha a játékosok átéreznék, hogy mit jelent Vasas-mezben játszani. Bízom benne, hogy mindent megtesznek azért, hogy az előttünk álló két meccset sikerrel vegyük. Tartozunk a szurkolóinknak, hiszen mindig nagy létszámban kísérnek el minket idegenbe is, és a nehéz helyzetben végig kitartottak mellettünk. Vasas-játékosként nekem rengeteget segített, amikor a szurkolók biztattak. Tudom, hogy mekkora erőt tudnak adni a csapatnak, ezt azonban meg is kell hálálni. Azon fogok dolgozni, hogy ez megtörténjen – mondta Ferenczi a klubhonlapnak.

A Vasas FC szerdán a Mosonmagyaróvárt fogadja, majd vasárnap a Budaörs vendége lesz Tatabányán.