Birtalan Botond, Vaskó Tamás, valamint Domonyai László a mesedoktorok program keretein belül népmeséket olvasott fel a szívgyógyászati intézet kis lakóinak a gyermekek világnapja alkalmából – írja a vasasfc.hu.

A műtétek után gyógyuló gyerekek rendkívül hálásak voltak, érdeklődve hallgatták a történeteket. A meséket követően a játékosok és a klubigazgató megajándékozta a srácokat, akik Vasas-bögrét, plüss mackót, valamint könyveket kaptak.

– Jó volt látni a csillogó szemeket, örülök, hogy segíthettünk és ezzel is hozzájárulhattunk a kicsik gyógyulásához. Bízunk benne, hogy mindannyian teljesen felépülnek és szép emlékként gondolnak majd vissza a velünk történt találkozásra – mondta Domonyai László.

Vaskó Tamás gyakorlott mesemondó, hiszen két kisgyermeke van.

– Egy hat és egy másfél éves kisfiú büszke apukája vagyok, így minden este olvasok mesét elalvás előtt. Itt szerencsére senki nem aludt el, szájtátva figyeltek minket. Jó volt látni, hogy örömet tudtunk okozni a kis srácoknak – mondta a védő.

Birtalan Botond barátra is lelt a találkozás során.

– Engem mindig megérint, ha egy kórházban kisgyerekeket látok. Nagyon hálásak voltak a mesékért és az ajándékokért, az ötéves Bendegúz különösen ragaszkodó volt, koncentráltan figyelte minden szavunkat. Örültünk, hogy itt lehettünk és segíthettünk – zárta a támadó.