Hivatalos honlapján jelentette be a másodosztályban szereplő Vasas a második nyári igazolását Gál Mátyás személyében, aki két évre írt alá.

A Vasas a fiatal tehetségek mellett olyan játékosokat keres, akik karakterükkel, pozitív személyiségükkel a mérkőzéseken és az edzéseken is példát mutatnak a fiataloknak. Gál Mátyás hazatér a Vasasba, az elmúlt években vezére volt csapatainak, értékes sportemberrel erősödünk a személyében – mondta Domonyai László klubigazgató a 27 éves középpályás szerződtetéséről.

Gál Mátyás örömét fejezte ki, hogy visszatérhetett a Vasashoz.

Szanyó Károly keresett meg, akivel korábban már dolgoztam együtt a Vasasnál. Akkor sikeresek voltunk, hiszen feljutottunk az NB I-be. Nem sokáig gondolkodtam az ajánlaton, hiszen nagyon tetszik a klub filozófiája, sok a fiatal tehetséges játékos és bátor támadófocit játszik a csapat. Nem szeretnék azonban ígérgetni, tettekkel akarom majd bizonyítani, hogy a Vasas erőssége tudok lenni. Az eredeti posztom védekező középpályás, de a védelem közepén is tudok játszani – nyilatkozta az angyalföldiek második nyári szerzeménye.

Gál 2013 és 2015 között már volt a klub játékosa. Az elmúlt négy idényt Siófokon töltötte, ahol csapatkapitány volt.