Egerszegi Tamás csaknem egy hónappal ezelőtti leigazolása óta nyolc felkészülési mérkőzésen lépett pályára a Vasasban, volt, hogy jobbhátvédként, majd középső középpályásként, de az utóbbi három mérkőzésen úgy tűnik, hogy Michael Oenning vezetőedző a jobboldali középpályás posztján számít rá leginkább.

Michael Oenning most jobb oldali középpályásként számít rám. Ez a poszt eleinte egy kicsit szokatlan volt, de mivel ugyanezen az oldalon előttem játszik Barczi Dávid – akivel egymás gondolatait is ismerjük – így ez egyáltalában nem okoz problémát. Több mint egy évtizedes barátság és együttjátszás köt minket össze. Másrészt, ott játszom, ahol a csapatnak szüksége van rám – nyilatkozta a Lengyelorszégból hazatért középpályás.

Egerszegi szerint egy olyan csapathoz került, amelynek játéka neki is nagyon fekszik.

A beilleszkedésem zökkenőmentes volt, hiszen a srácok nem voltak ismeretlenek számomra, akár korábbi csapattársként, akár ellenfélként találkoztunk, amikor rendre parázs meccseket játszottam mindenkori csapataimmal a Vasas ellen. A Vasasnál alkalmazott rövidpasszos játék tökéletesen fekszik nekem, ellenben az ívelgetős játék távol áll tőlem, így e tekintetben is örülök, hogy itt lehetek. A csapat ősszel nem szerepelt jól, így van min javítani a tavasszal. Lengyelországból követtem az NB I-es mérkőzéseket. Az a véleményem, hogy a Vasas játszotta a focit, ám nem jöttek a gólok, viszont sok szerencsétlen szituációból kaptak gólokat. Tavasszal arra fogunk törekedni, hogy nagyjából ugyanabban a stílusban, és taktikával, de finomítva, felgyorsítva a játékunkat, sokkal több gólt szerezzünk, mint ősszel – tette hozzá.

Tovább: A teljes interjú itt olvasható!