2019 nyaráig meghosszabbította az eredetileg jövő nyáron lejáró szerződését, így biztosan marad a Vasasnál a csapat egyik legértékesebb játékosa, a válogatottban is bemutatkozó középpályás, Berecz Zsombor – jelentette be a klub hivatalos honlapján Vancsa Miklós ügyvezető igazgató.

„Nagyon örülök annak, hogy Magyarország egyik legjobb belső középpályásával  sikerült szerződést hosszabbítania a Vasas FC-nek. Úgy vélem, ez a jelző nem túlzás, amit Zsombi elmúlt évi teljesítménye is igazolt. Egyúttal jelzi azt is, hogy a Vasas igyekszik értékeit megtartani.

Ugyanakkor kétségtelen, hogy az idő kerekét és a fejlődést megállítani nem lehet, és annak van realitása, hogy Zsombi egy éven belül várhatóan külföldre igazolhat.” – nyilatkozta Vancsa, hozzátéve, komoly erőfeszítéseket tesznek egy csatár leigazolásáért.

Berecz a Vasas egyik legértékesebb játékosa: hosszabbításával duplán jól jár az angyalföldi klub, hiszen egyelőre őket erősíti a hazai riválisok helyett, később pedig értékesítheti majd a játékjogát, nem szabadon igazolhatóként távozna 2018 nyarán. A nyár folyamán Serie A-ban szereplő klubok és a horvát Dinamo Zagreb érdeklődéséről is hallani lehetett Berecz Zsombor kapcsán, de hazai élklubok hívásáról is beszámolt a sajtó, ám a Vasas végül meg tudta tartani értékét.

Berecz elmondta, hazai szinten más klub nem jöhet szóba számára.

„Hálás vagyok a Vasas FC vezetésének, ahol 13 éves korom óta otthon érzem magam. Az elmúlt években rengeteg megbecsülést, tiszteteletet és szeretetet kaptam a Vasas vezetőitől, edzőimtől, játékostársaimtól és lelkes szurkolóinktól, amit nagyon köszönök mindenkinek. Ha úgy alakul a sorsom, hogy a Vasastól eligazolok, csak külföld jöhet számításba, más hazai klub nem.”