Domonyai László, a Vasas FC klubigazgatója így nyilatkozott Kovács Milán szerződtetéséről a vasasfc.hu-nak:

Kovács Milán az első játékos, aki az újjáalakuló Vasasban profi szerződést kap a Kubala Akadémiáról. Milánban minden olyan képesség megvan, ami alkalmassá teheti a profi labdarúgásban való szereplésre. Az elmúlt 25 évben sok tehetséges fiatal játékost láttam és tapasztalataim szerint a tehetségekből azok tudtak komoly karriert befutni, akik erős karakterrel, szűnni nem akaró szenvedéllyel, odaadó alázattal egyengették saját pályafutásukat. Biztos vagyok benne, hogy szurkolóink nagy szeretettel fogadják Milánt a Vasas felnőtt csapatában, akinek mindent meg kell majd tennie azért, hogy minden pillanatban tudása legjavát nyújtsa és ezt a szeretetet meghálálja.

11 évesen kerültem fel Angyalföldre, s már kisgyermekként is csak az lebegett a szemem előtt, hogy egyszer a Vasas felnőtt csapatában szeretnék játszani – mondta Kovács Milán. – Rengeteg mindenről kellett lemondanom annak érdekében, hogy fel tudjak kerülni az Akadémiára, értem ezt a barátaimmal való kapcsolatomra, vagy ami talán a legnehezebb volt, a családomtól külön élnem. Tisztában voltam azzal, hogy a célom eléréséhez nekem is és a családomnak is hatalmas áldozatot kell majd hoznunk. Nem tudom eléggé megköszönni az Akadémia stábjának és a családomnak, hogy hittek bennem és végig támogattak.

Kovács 1999-ben született, 2011-ben a Bajai Labdarúgó SE-ből került a Kubala Akadémiára. A 223 mérkőzésen összesen 196 alkalommal szerepelt kezdő játékosként a keretben, edzői alapemberként számítottak rá. A fiatal középpályás 58 meccsen talált be az ellenfelek kapujába, a felnőttek között pedig azonnal góllal – a Vasas FC-Ceglédi VSE felkészülési mérkőzésen – tette le névjegyét.

A június közepén történt tulajdonosváltás után újabb mérföldkőhöz érkezett a Vasas FC és a Vasas Kubala Akadémia együttműködése: két év elteltével újra fiatal akadémistát köszönthetünk a Vasas FC felnőtt csapatának keretében” – kommentálta az akadémia Kovács átigazolását.