A 28 éves Vít Benes hét idényt húzott le a cseh Jablonec csapatában, ahol meghatározó ember volt. Ennyi idő után azonban úgy gondolta, hogy eljött az idő a váltásra.

– Voltak ajánlataim máshonnan, például Kazahsztánból is, de amikor megtudtam, hogy a magyar élvonalban szereplő Vasas érdeklődik irántam, nem sokat gondolkodtam – mondta a védő az idnes.cz-nek. – Magyarország közel van Csehországhoz, ami nem elhanyagolható szempont, Budapest pedig Európa egyik legszebb városa. Nem mellékesen a csapat tavaly bronzérmes volt, indulhat az Európa Ligában, ami számomra rendkívül vonzó volt. Ugyancsak pozitívum, hogy Michael Oenning személyében a Vasasnak egy olyan edzője van, aki korábban a Bundesligában is dolgozott. Sokan beszélnek angolul, így kommunikációs problémák sem lesznek. A magyar nehéz nyelv, de idővel szeretném megtanulni.

Benes beszélt az NB I-ről is.

– Magyarország válogatottja tavaly a nyolcaddöntőig jutott az Eb-n, így a színvonallal biztosan nem lesz gond. A budapesti klubok dominálnak, örülök, hogy a Vasas is köztük van.