Tóth László 18 évesen mutatkozott be az NB I-ben a Puskás Akadémiában, majd később megfordult a Balmazújváros, a Mezőkövesd és a Szolnok NB II-es felnőttcsapatánál is, a legutóbbi idényt pedig a másodosztályú Kazincbarcikánál töltötte. Az angyalföldiek új játékosa előző szezonokban nemcsak a gólpasszokban jeleskedett, hanem a kapu előtt is feltalálta magát: a 2016/17-es kiírásban 12, a 2017/18-as idényben 13, míg a legutóbbi évadban 8 gólig jutott – írja a vasasfc.hu.

Tóth László gyors, jól cselező labdarúgó, aki már tizennyolc éves korában játszott az NB I-ben. Kiemelkedő rúgótechnikával rendelkezik, ezért is tudott szélső létére az elmúlt három évben több mint harminc gólt szerezni az NB II-ben. Sokat látunk benne, ezért opciós szerződéssel vettük kölcsön, ha beváltja a hozzá fűzött reményeket, akkor hosszú távon lehet értéke a Vasasnak – mondta Domonyai László klubigazgató a 23 éves szélsőről.

Tóth László örült a Vasas megkeresésének, és a feljutáshoz segítené a csapatot.

Nagyon örültem a Vasas megkeresésének, hiszen egy hatalmas múlttal rendelkező klubról beszélünk, amely úgy vélem, nagyon komoly jövő előtt áll. Sokáig nem is gondolkodtam a váltáson, egyeztettem Szanyó Károly vezetőedzővel és tetszett az a koncepció, hogy a támadófocit helyezi előtérbe, és az is, hogy bízik a fiatalokban. Sokat beszélt velem a vezetőedző az elmúlt időszakban és végig azt éreztem rajta, hogy nagyon a csapatában akar tudni. Mindenképpen az a célom, hogy a játékommal a feljutáshoz segítsem a Vasast.