A nemrég átadott új Illovszky Rudolf Stadionban a III. kerületi TVE szerzett vezetést már a 2. percben, de a 20. perc végére már két gól volt a Vasas fórja. A 16. perctől indult be a gólgyártás a vasasfc.hu beszámolója szerint, négy perc alatt Király Botond, Balajti Ádám és Kovács Milán is a kapuba tudott találni. Újabb három perc elteltével Király a kapufát is eltalálta, a 30. minutumban pedig már a negyedik hazai gól is megszületett: Balajti második találatát egy védőt megelőzve jegyezte közelről.

Az ugyancsak két gólig jutó Petneházy a félidő lefújása előtt néhány perccel alakította ki az első játékrész 4-2-s végeredményét.

A fordulás után viszont már csak angyalföldi gólokat jegyezhettünk fel, Király a 68. percben duplázta meg találatai számát, hét perccel később pedig már a mesterhármas is összejött a fiatal támadónak. Végül csatártársa, Balajti is eljutott a tripláig, 11-esből beállítva a 7-2-s végeredményt a 85. percben. Jól sikerült tehát a jövő vasárnap, Dorogon már NB II-es mérkőzést játszó Vasas bajnoki főpróbája.

Felkészülési mérkőzés:

Vasas FC – III. kerületi TVE 7-2 (Király B. 16., 68., 75., Balajti 17., 30., 85. – a harmadikat 11-esből, Kovács M. 20., ill. Petneházy 2., 41.)

Vasas: Rados – Terbe, Viczián, Tóth B., Lakatos – Hinora, Szatmári, Kovács – Szedlár, Balajti, Király

Cserék: Szmola, Szivacski, Szilágyi, Hajdú, Borbély, Rétyi, Tóth L., Daróczi

III. kerület: Jeszenszky – Bori, Erdei, Szalai, Huszty, Rabatin – Petneházy, Czvitkovics, Borvető – Sili, Nikházy

Cserék: Megyeri, Radnó, Orosházi, Kristó, Tamásko, Kaszai