Egy nappal azután, hogy az NB II előző idényének gólkirályát, Birtalan Botondot szerződtette a Vasas, újabb két játékos érkezik  a piros-kékekhez. Hinora Kristóf és Bese Balázs – a magyar válogatott Bese Barnabás öccse – kölcsönben megy a Vasashoz az MTK-tól, a napokban aláírhatják szerződésüket, kedden már az angyalföldiekkel edzettek.

Az NB II-ben a fiatalszabály előírja két 1998. január 1-je után született játékos szerepeltetését 90 percen keresztül, ráadásul mindkettőnek egyszerre kell a pályán lennie. A 20 éves Hinora és a 19 éves Bese is megfelel az előírásoknak.

– Olyan játékosokat kerestünk, akik már tavaly bizonyították, hogy érettek erre az osztályra és nem csak szerepet kaptak, de jó teljesítményt nyújtva alapemberei voltak csapatuknak – mondta Domonyai László, a Vasas klubigazgatója a vasasfc.hu-nak.

Hinora az elmúlt szezonban Nyíregyházán szerepelt, ahol középpályásként 27 mérkőzésen 2 gólt szerzett. Bese ősszel a Budaörs, míg tavasszal az NB II-ben bajnoki címet nyert MTK kapuját védte, összesen 23 találkozón. Mindketten tagjai az U21-es válogatottnak is.

Vasas: Korábbi válogatott játékos csatlakozott a stábhoz