Hétfőn délután hivatalossá vált, hogy a másodosztályú Vasasban folytatja pályafutását Radó András, aki az NB I előző idényében zalaegerszegi színekben 13 találattal gólkirály lett.

A 26 éves támadó 18 évesen a Haladásnál kezdte meg profi pályafutását, majd a Ferencváros, a Puskás Akadémia és a ZTE színeiben szerepelt. Összesen 204 NB I-es mérkőzésen lépett pályára, melyeken 55 gólt szerzett és 40 asszisztot jegyzett, illetve 26 alkalommal játszott a Magyar Kupa küzdelmeiben, ahol 5 találat és 3 gólpassz fűződik a nevéhez.

– Nagyon örülök, hogy ekkora múltú és tradícióval bíró klubhoz csatlakozhatok – kezdte a klubhonlapnak adott interjúját Radó. – Nagy Miklós sportigazgatóval több alkalommal is tárgyaltunk a szerződtetésemről, az egyeztetések során pedig végig azt éreztem, hogy határozottan és őszintén szeretne a Vasas keretében látni engem. Boldog vagyok, hogy ez sikerült és ma aláírással is véglegesítettük a megállapodásunkat. Mindeközben természetesen figyeltem a klubot, az itt zajló munkát, és nem túlzás azt állítanom, ha nincs a koronavírus miatti kényszerszünet, akkor a Vasas most NB I-ben lenne. A klubon és a csapaton is egyértelműen látszik az a koncepció, amit felvázolt számomra a sportigazgató és ami télen elkezdődött Angyalföldön. Engem is ez fogott meg, ez volt a döntésem fő oka. Volt külföldi lehetőségem, de ez a hosszú távú gondolkodásmód és a hozzátartozó tervek, melyek a Vasasnál tetten érhetőek, egyértelművé tették a válaszomat. Rendkívül motivált vagyok és szeretnék minél hamarabb csatlakozni a csapathoz, szeretném a klubot hozzásegíteni ahhoz, hogy újra NB I-ben szerepelhessen.

Nagy Miklós sportigazgató azzal kezdte nyilatkozatát, hogy Radó Andrást nem kell bemutatni a Vasas-szurkolóknak, ahogy általában a magyar labdarúgás kedvelőinek sem.

– Komoly fegyverténynek tartom, hogy ismét az élvonal aktuális gólkirályával sikerült erősítenünk. Radótól azt várom, hogy az előző szezonban tapasztalt kiemelkedő teljesítményéhez hasonlóan fontos gólokkal, hasznos gólpasszokkal, agilis, látványos és eredményes támadójátékkal segíti majd csapatunkat a bajnoki címhez és azt követően az élvonalban is meghatározó játékosunk lesz. Labdarúgóként a legjobb korban van és bízom benne, hogy a Vasasban tud kiteljesedni a pályafutása, melynek érdekében hosszú távú, 4 évre szóló szerződést kötöttünk vele – zárta szavait Nagy.