“Erre szokták mondani, hogy evés közben jön meg az étvágy, úgyhogy valóban, amikor átvettük a csapat irányítását, akkor hivatalosan azt fogalmaztuk meg, hogy másfél év alatt szeretnénk feljutni. Megfogalmaztunk rövid- és hosszútávú célokat. De elég jól szerepeltünk, elég jól erősítettünk, és azt gondolom, hogy egészen közel kerültünk ahhoz, hogy ha tudjuk folytatni a bajnokságot, akkor lett volna esélyünk esetleg a feljutásra. Mindenki ebben reménykedett, ezért dolgoztunk, így most egy kicsit csalódottan értékeltünk ezt a döntést” – nyilatkozta a DIGI Sport híradójának, a Sport24-nek Nagy Miklós, a Vasas FC tulajdonos-klubigazgatója.

“Hidegzuhanyként ért minket megmondom őszintén, mert erre az egyre nem gondoltunk, hogy az NB I le lesz játszva, az NB II viszont nem” – szomorkodott Feczesin Róbert, aki pár hónapja, újpestiként még Marco Rossi válogatottjának is a tagja volt. “Sajnos el kell fogadnunk a döntést. A vírus miatt olyan helyzet van most a világban, amilyen még nem volt szerintem soha, erre nem volt senki felkészülve.

Mi nagyon szerettük volna, ha tovább folytatódik a bajnokság, ha tudunk játszani, és a pályán dől el, hogy fel tudunk-e jutni, vagy nem.

Sajnos ezt nem tudtuk már megmutatni” – fogalmazott Feczesin, akinek NB I-esként talán lehetett volna esélye akár arra is, hogy beverekedje magát Rossi 2021-es keretébe.

A Vasasnál télen jött a pozitív fordulat. Az átalakított és megerősített klub a legtöbb pontot gyűjtötte a tavaszi szezonban, ami jó alap lehet a következő idényre is. „Pozitívan állunk a dolgokhoz, és én úgy gondolom, hogy ha most elhagynánk magunkat, vagy elszomorodnánk, és nem folytatnánk az edzéseket, attól nekünk nem lenne jobb, mindenképpen csak rosszabb lenne. Én elmondtam a csapatnak is, hogy úgy kell gondolkodnunk, hogy mostantól még markánsabban meg kell fogalmaznunk azokat a célokat, amelyeket eddig potenciálisan helyeztünk csak kilátásba” – szögezte le Nagy Miklós, aki egyértelműen a feljutásra gondol.

A klubnál nem tudják, hogy mikor játszhatnak meccseket újra, de heti hat edzés így is szerepel programban. “Ez az elkövetkezendő egy-másfél hónap lesz nehéz, amikor azt fogjuk nézni, hogy az NB I megy, az NB II pedig már nem tud menni, mert lezárták. És ezt nehéz lesz megélni, hogy a feljutásért tudtunk volna harcolni” – jegyezte meg Feczesin Róbert.

Az MLSZ arról még nem hozott döntést, hogy mikor kezdődik az NB II következő idénye.