– Amikor először beléptem az öltözőbe, nem értettem a gyenge szereplés okát, hiszen tiszta tekinteteket, az edzéseken pedig nagyon koncentrált, tenni akaró játékosokat láttam – kezdte Szanyó Károly, a Vasas három napja kinevezett vezetőedzője a vasasfc.hu-nak.  –

Próbálom bennük tudatosítani, hogy nem kell görcsölni, adják önmagukat, merjenek futballozni és akkor jönnek a sikerek is. Folyamatosan lépegetünk előre, az a célunk, hogy a következő bajnokin megszerezzük az első közös győzelmünket.

A szakember első benyomásai pozitívak.

– Az eddigi közös munka alapján van okom az optimizmusra. Több fiatal tehetséges játékossal rendelkezünk, akik szép jövő előtt állhatnak. A velünk készülő két ifista, Rétyi Róbert és Nagy Zoárd is jó benyomást tett rám, de ez elmondható a többiekről is.

A szakember mindenkivel leül négyszemközt beszélgetni, és úgy érzi, feljebb juthat a csapat a tabellán.

 – A keret nagy részével már beszélgettem. Ezzel kapcsolatban is pozitívak a tapasztalataim, hiszen azt éreztem, hogy őszinték és egyenesek a játékosok. Nagyon fontos, hogy merjünk beszélni a problémákról, mert csak így tudunk előrébb jutni.

Idén még lesz négy bajnoki és egy kupamérkőzésünk, ezekből szeretnénk kihozni a maximumot. Ha úgy sikerül, ahogy szeretném, akkor egy jó téli alapozással jóval feljebb juthatunk a tabellán, amiről majd a végén kiderül, hogy mire elég.