A Vasas nemrégiben kinevezett vezetőedzője, Kis Károly nyilatkozott csapata ausztriai edzőtáboráról. Elsőként a remek körülményeket említette meg.

– Nagyszerű feltételek mellett dolgozhatunk az ausztriai edzőtáborban, minden adott ahhoz, hogy minél eredményesebb munkát végezzük – kezdte Kis Károly a vasasfc.hu-nak. – Kiváló minőségű futballpályán gyakorolhatunk, a napi két kemény edzés után pedig megfelelően tudnak regenerálódni a játékosok. Mivel több új futballistát is igazoltunk, az edzőtábor arra is kiváló alkalom, hogy a játékosok minél jobban megismerjék egymást.

Az edző a legfontosabb feladatokról is beszélt.

– Erőnléti és taktikai elemek egyaránt szerepelnek a programban, de a rögzített szituációkat is gyakoroltuk, tartalmas és változatos tehát a munka. A mérkőzés adja a legnagyobb terhelést, tudjuk, hogy egy nagyon erős csapat vár ránk, amely az elmúlt években rendszeresen indult az Európa Liga selejtezőjében – utalt a Mladá Boleslav elleni edzőmeccsre.

Kis szerint bár még nem az eredmény az elsődleges, azért fontos lenne nyerni.

– Érződik, hogy egyre jobban összekovácsolódik a csapat, egységes képet mutattunk ezeken a találkozókon. Az előkészületi mérkőzéseken nem feltétlenül az eredmény a legfontosabb, de a győzelem minden esetben önbizalmat ad a játékosoknak, ami fontos a mi esetünkben is.