Domonyai László, a Vasas klubigazgatója szerint Király Botond sok örömet szerezhet majd a Vasas szurkolóinak.

 – Király Botond hároméves szerződéshosszabbításával már a jövő Vasasát is építjük. Botond a futballnak azt a részét is tudja, amit nem lehet tanítani. Ha továbbra is olyan keményen dolgozik, mint az elmúlt időszakban, akkor sok örömet fog szerezni a Vasas-szurkolóknak – olvasható a vasasfc.hu-n.

A szerződéshosszabbítás után a 24 éves Király Botond a következőket mondta.

 – Nagyon örülök, hogy a Vasasnál hosszútávon számolnak velem. Maximálisan érzem a vezetőedző bizalmat, Szanyó Károly pozitívan áll hozzám, ami jót tesz az önbizalmamnak. Számomra nem volt kérdés, hogy maradok, hiszen nagyon jól érzem magam a klubnál és az a jövőkép is szimpatikus, amit vázoltak a vezetők. A fiatalokra építik a csapatot, ráadásul támadófocit játszunk, ami motiváló számomra. Teljesítményemmel szeretnék hozzájárulni a csapat minél jobb eredményeihez, bízom benne, hogy rövid időn belül újra NB I-es lesz a Vasas.

Király Szanyó Károly érkezése óta fontos szerepet tölt be a Vasason belül. A technikás támadó a legutóbbi két felkészülési mérkőzésen két góllal és két gólpasszal járult hozzá csapata jó szerepléséhez.