A tavaszi NB II-es szezonban eddig veretlen Vasas FC sportigazgatója, Nagy Miklós volt az M4 Sport Sporthíradó című műsorának vendége.

Az angyalföldiek egyik vezetője az interjúban hangsúlyozta, mindenképpen szeretnének hosszútávon építkezni, ebben meghatározó az, hogy többségében saját nevelésű, és olyan fiatal magyar játékosok kapjanak szerepet, akikkel később az NB I-ben is sikeresek legyenek és egy szerethető csapatot alakítsanak ki. Nagy Miklós a téli erősítésekről is beszélt.

– Feczesin Róbert szerződtetése keltette a legnagyobb hullámot, ez érdekelte az embereket leginkább, valóban talán nem mindennapi az, hogy sikerült megszereznünk – tért ki a sportigazgató a magyar válogatott támadóra, aki az őszi szezon után még vezette a góllövőlistát az NB I-ben. – Rajta kívül is vannak azonban olyan igazolásaink, akik nem szóltak ekkorát, mégis büszkék vagyunk rájuk. Tudatos stratégia alapján igazoltunk, három tapasztaltabb játékost és három fiatalabb labdarúgót szerződtettünk, akik a jövő reménységei.

Közülük kiemelném Hidi M Sándort, aki eddig végig kezdő volt és meghatározó szerepet játszott a csapatban,

rendkívül fiatal, 19 éves játékosról beszélünk.

Nagy Miklós Feczesin leigazolásával kapcsolatban hozzátette, kínáltak a játékos számára egy jövőképet, ami elég sok összetevőből állt, az egyik például a szerződésének hossza.

– Szerintem ez is az egyik ilyen tényező volt, ami az ő korában kecsegtető volt, emiatt is sikerült őt megnyernünk magunknak.

Van egy klubfilozófiánk, ami az, hogy szeretnénk minél több fiatalnak lehetőséget adni, de ez nem működhet fejetlenül,

egy olyan vázat szeretnénk kiépíteni, akiktől tudnak tanulni a fiatalok, és akik hétről hétre eredményt tudnak produkálni – folytatta a sportigazgató, aki kitért arra is, hogy nem egyszerű a helyzetük a feljutást illetően, hiszen 12 pont hátránnyal állt a csapat, amikor átvették a klub vezetését, de nem lehetetlen a feljutás. – Matematikailag megvan az esélye ennek, de én azt mondanám, hogy nemcsak matematikailag. Látok is erre esélyt, a tavaszi szezonban veretlenek vagyunk, nem hiszem, hogy rajtunk van a nyomás, hiszen olyan helyzetben vettük át a csapatot, hogy nem lehet elvárás a feljutás, de mindent elkövetünk ennek érdekében.

A Vasas sportigazgatója arra a változtatásra is reagált, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség a következő szezontól eltörölte a légióskorlátot az élvonalban.

– Megígérhetem, ha feljutunk az NB I-be, akkor nem fogjuk teletömni külföldi játékosokkal a Vasast, nem illeszkedik ez bele sem a rövid-, sem a hosszútávú terveinkbe – mondta Nagy Miklós.