Hinora Kristóf volt a Vasas nyerőembere a Monor elleni bajnokin. A 20 éves játékos a vasasfc.hu-nak nyilatkozott.

– Nem volt egy nagy iramú mérkőzés, fáradtabban mozogtunk, illetve még keressük egymást a pályán, egyelőre nem olyan pontosak a passzok, mint ahogy azt szeretnénk. Ettől függetlenül úgy éreztem, hogy próbáltuk kézben tartani a mérkőzést, játszani akartunk, nem ívelgettünk. A labdabirtoklásban mi voltunk jobbak, több helyzetünk is akadt. Megérdemeltük a győzelmet, de máskor jobb lenne nem ilyen szorossá tenni a mérkőzést.

NB II: Győztes rajt a Vasastól, őrült hajrá után ZTE-siker – az 1. forduló eredményei, videó

Emlékszel arra, hogy mikor rúgtál utoljára ekkora gólt?

– Nem emlékszem, hogy egész őszinte legyek, a felnőttek között pedig még soha nem dupláztam. Az MTK U18-as csapatában lőttem utoljára duplát a Paks korosztályos csapata ellen, még 2015-ben.

A második találatom talán még értékesebb volt: a kezdőkörben szereztem labdát, indítottam Hrepka Ádit, aki sarokkal gyönyörűen elém passzolt, nekem már csak pontosan kellett céloznom. Boldog vagyok, hogy ez a gólom három pontot ért.

A mérkőzést védekező középpályásként kezdted, majd a második félidőben jobbhátvédként játszottál. Mennyire megszokott számodra ez a pozíciócsere?

– Eredeti posztom védekező középpályás, az előző szezonban kezdtem el időnként jobbhátvédként játszani. Az edzőmeccseken is váltakozva játszottam mindkét poszton. A lényeg, hogy hasznára legyek a csapatnak. A Monor erősen megnehezítette a dolgunkat, nagyon sokáig hatástalanítani tudta a támadásainkat. Az is hozzásegített minket a győzelemhez, hogy szerintem ők a végén fáradtabbnak tűntek, nem sikerült már mindenhova odaérniük. Több lehetőségünk lett volna, ha az utolsó passzok pontosabbak. A Monor ellen egyik csapatnak se lesz könnyű dolga, felkészültnek tűnnek az NB II-re.