Február végén valószínűleg még kevesen gondolták, hogy a bajnoki hajrára fordulva a Vasas lesz a legjobb formában lévő csapat az NB II-ben. A 25. fordulóban az angyalföldiek 2-1-re kikaptak Békéscsabán, a tabella 9. helyén álltak, mínusz kettes gólkülönbséggel és 14 ponttal lemaradva a második, feljutást jelentő pozíciótól.

Az azóta lejátszott hét bajnoki meccsükből viszont hatot megnyertek a piros-kékek, egyszer értek el döntetlent és már csak öt ponttal állnak a Gyirmót mögött, amelyhez vasárnap látogatnak Szanyóék a bajnokság 33. fordulójában.

A Vasas ráadásul a mérkőzései nagy többségén közönségszórakoztató, támadó futballt játszik, amit bizonyít az is, hogy a legutóbbi hat győztes összecsapásukon 22-szer találtak az ellenfelek kapujába.

Ezekből a sikerekből jelentősen kiveszi a részét a két támadó, Balajti Ádám, valamint Birtalan Botond, akik együtt immár 37 találatnál járnak összesen, amire egy csatár duó sem képes az NB I-ben és az NB II-ben sem.

Szanyó Károly, a Vasas vezetőedzője mondta el véleményét a támadóiról és azok eredményességéről.

– Balajti Ádám olyan erényeket csillogtat, amilyenekkel kevés támadó rendelkezik itthon. Remekül tartja a labdát, egy az egyben bárkit képes megverni, úgy bújik ki a védők közül, hogy azonnal helyzetbe kerül, amelyeket remekül használ ki. Birtalan Botival kiválóan megértik egymást, de én még ide venném Király Botit is, aki szintén nagyon hasznos tagja a támadósorunknak. Birtalan a sérülése után jó úton halad, hogy újra elérje a legjobb formáját, ha nincs ősszel a hosszú kihagyása, még több gólnál járna.

Érzik egymást a pályán, mindketten képesek abszurd helyzetekből is betalálni. Nagy értékei a Vasasnak, akik sok szép pillanatot szereznek még a szurkolóinknak

– zárta a Vasas szakvezetője.