Vernes Richárd a Vasas FC csapatánál folytatja pályafutását – olvasható a piros-kékek hétfői, hivatalos bejelentésében, amiből az is kiderül, hogy az Izraelből hazatérő játékos három évre írt alá.

Vernes a Honvédnál kezdte profi pályafutását, majd a Paks, a ZTE és a Diósgyőr mezét is viselhette az élvonalban – a 27 éves támadó 126 NB I-es találkozón 20 gólt szerzett, és magyar bajnoknak, illetve magyar bajnoki bronzérmesnek is mondhatta magát kispesti időszakában. Légiósként az ausztrál Central Coast Mariners csapatához szerződött elsőként, még a 2014/2015-ös idényben, majd idén nyáron a DVTK szereplését cserélte le az izraeli Hapóel Kfar Sabáéra. Innen tért most haza a futballista, aki tavasszal tehát már a Vasast erősíti majd.

Nagy Miklós, klubigazgató: – Céljaink eléréséhez – a fiatal, saját nevelésű, tehetséges játékosok fokozatos beépítése mellett – a jelenlegi keretünk felfrissítése, néhány poszton történő megerősítése is szükséges.

Inkább a minőségre törekszünk ebben, mint a mennyiségre, és véleményem szerint Vernes Richárd komoly erősítést jelenthet számunkra a támadószekcióban.

Szakmai stábunk mai cseréjét követően ezzel a “villámigazolással” is bizonyítani szeretnénk, hogy komoly terveink vannak a Vasasnál és teszünk is azért, hogy ezeket megvalósítsuk.

Vernes Richárd: – Nagyon motiváltan érkeztem a Vasashoz. Nem tervezek sokáig az NB II-ben futballozni, mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy elcsípjük a feljutó helyek valamelyikét. Erős a keret, remek játékostársaim lesznek.

Minden erőmmel arra fogok törekedni, hogy gólokkal és gólpasszokkal járuljak hozzá a Vasas sikeres tavaszi idényéhez.

A választásomban Bene Ferenc is nagy szerepet játszott, régóta ismerem őt, az utánpótlás válogatottban futballoztam nála. Már nagyon várom a közös munkát.