A Vasas szerdán jelentette be, hogy leigazolta Sallói Dánielt.

 – Nem titok, hogy több klub is megkeresett Magyarországról, de úgy gondolom, a körülmények ismeretében jó döntést hoztam. Egyrészt azért, mert a karrierem szempontjából fontos, hogy egy elsőosztályú csapatban minél többet szerepelhessek, másrészt a Vasasban sok fiatal kap rendszeres játéklehetőséget, és mint ahogy láthattuk több alkalommal is, ebből a klubból reális esély van akár a felnőtt, akár az U21-es válogatottba bekerülni – gondolok többek között Vida Mátéra, Berecz Zsomborra, Nagy Gergelyre vagy Hangya Szilveszterre. Célom, hogy minél több játéklehetőséget kapjak és ezt természetesen gólokkal, gólpasszokkal szeretném meghálálni – mondta az angyalföldiek hívásáról a játékos.

 Mint ismert, Sallói Dániel korábban Újpesten debütált az NB I-ben, felmerül a kérdés, a lila-fehéreknél képben volt-e.

 – Igen, természetesen az Újpesttel is egyeztettünk. Nem titok, hogy az Újpest számomra mindig nagyon fontos klub lesz, de ebben a helyzetben a játéklehetőséget kell néznem a fejlődésem érdekében. Az Újpest nagy klub, komoly célokért küzd mindig és reálisan nézve még nem valószínű, hogy annyi lehetőséget kaphatnék, mint egy olyan klubban, ahol érezhetően, tudatosan a magyar fiatalokra építenek.

Honlapunk úgy tudja egyébként, hogy döntő volt az, ahogyan például a két klubnál gondolkodnak a fiatal szabály alkalmazásáról. A Vasasnál mindenképpen igyekszenek betartani a jövőben is az ezzel kapcsolatos MLSZ-ajánlást, Újpesten ez nem lesz feltétlenül prioritás a folytatásban sem, ahogy a tavalyi szezonban sem követték ezt.

Információink szerint a lila-fehérek csak kivásárlási opcióval vették volna kölcsön a támadót, a piros-kékeknél ennél rugalmasabban álltak a kérdéshez, ott első lépésben egyelőre csak kölcsönvették a fiatal játékost, de ahogy azt Vancsa Miklós a klub honlapjának elmondta: a játékos és a klub is azon van, hogy hosszabb távon is együtt dolgozhassanak a felek.