“A mai napon közös megegyezéssel szerződést bontott klubunk és kapusunk, Balajcza Szabolcs, aki a csapatkapitányi karszalagot is viselte” – így jelentette be csütörtök este az NB II-es Siófok, hogy távozik a 38 éves hálóőr a csapattól, azok után, hogy a 36 meccsen a kapuban álló Balajcza alapembere volt a Balaton-parti gárdának az előző idényben és nagy szerepe volt a bennmaradás kiharcolásában.

BALAJCZA SZABOLCS TÁVOZIK SIÓFOKRÓLA mai napon közös megegyezéssel szerződést bontott klubunk és kapusunk, Balajcza…

Közzétette: BFC Siófok hivatalos oldala – 2018. június 28., csütörtök

A távozása okairól a csakfoci.hu-nak beszélt az Újpest korábbi csapatkapitánya, akinek 357 mérkőzése van összesen az NB I-ben.

Megfogadtam, hogy nem akarok nyilatkozni, csak annyit, hogy nem szakmai okai vannak a távozásomnak. Az edző, a kapusedző, sőt, a sportigazgató is szorgalmazta a maradásomat, egy tulajdonosi döntés volt a szerződésbontás, ő nem akarta, hogy maradjak.

Egy év hátra volt még egyébként a szerződésemből. Felmerült a korom, meg hogy “túl drága vagyok”, de majd igazolnak egy kapust a helyemre, aki nem sokkal fiatalabb nálam. Három hete tudtam már egyébként, hogy mi történhet.

Ami pedig a folytatást illeti, Balajcza tervei erre is megvannak, miközben több megkeresést is kapott már.

Vannak megkereséseim NB II-ből, kapusként és edzőként is, hívtak már utánpótlás-központokból is, de át kell gondolnom, hogyan döntök. Úgy néz ki, nekem az Achilles-sarkamat jelentik a tulajdonosok, meg kell néznem, hová megyek…nem akarok kapkodni. Szakmai visszajelzésként viszont több helyről megkaptam, hogy ne hagyjam abba, méltatlan lenne így befejeznem. Nekik hiszek, majd meglátjuk, hogy hol tudom folytatni. Olyan csapathoz mennék az NB II-ben vagy akár az NB III-ban is, ahol komoly tervek vannak. Engem motivál az is, hogy az NB II-ben védhessek! Az első osztályban azért le vannak osztva a lapok, oda nehéz bekerülni. Elsősorban még kapusként folytatnám, közben fokozatosan átmennék az edzősködés felé is, érdeklődnek felőlem kapusiskolák is egyébként. Úgyhogy szépen lassan át kell állnom majd a “sötét oldalra”… – tette hozzá a hálóőr.

DUDÁS GÁBOR

A Loki játékosa a Celtic BL-ellenfelénél, újabb csatár megy a Honvédtól – hazai átigazolási hírek