Csak egy pontot szerzett a listavezető Soroksár hazai pályán, a kiesőjelölt Cigánd ellen, így esélyt adott üldözőinek, a Puskás Akadémiának és a Balmazújvárosnak az előzésre.

Ötgólos meccsen kapott ki a ZTE Cegléden, hiába duplázott Bobál Gergely, közben a Kisvárda fontos három pontot szerzett a Sopron ellen, így “lőtávolon belül” maradt az éllovasok mögött.

A Véber György irányította Nyíregyháza két győzelem után 0 ponttal zárt a másik korábbi újpesti kedvenc, Szanyó Károly vezette Kozármisleny ellen. A Budaörs négyet vágott a Csákvárnak, a Szolnok utóbbi ötödik meccsén negyedszer győzött, Gyulán és Dorogon sem született gól.

Két találkozó később kezdődött: a Balmazújváros Vác elleni rangadóján nem született gól, a Puskás Akadémia viszont simán nyert, így Pintér Attila csapata lett a forduló nyertese. A felcsútiak a Békéscsaba ellen 15 perc elteltével szereztek vezetést Tischler büntetője után, majd a téli igazolás, Prosser lőtt nagy gólt. A győzelmet ő biztosította be egyórányi játék után, egy megpattanó lövéssel. A Puskás így megelőzte a tabellán a Soroksárt.

MERKANTIL BANK NB II, 25. FORDULÓ

Soroksár – Cigánd 0-0

Kisvárda – Sopron 1-0 (Vári 8.)

Cegléd – ZTE 3-2 (Frőhlich 6., Albert Á. 22., Szabó V. 83., ill. Bobál G. 19., 68.)

Kozármisleny – Nyíregyháza 1-0 (Racskó 61.)

Szeged 2011 – Mosonmagyaróvár 0–0

Budaörs – Csákvár 4-1 (Csillag D. 7., Petró 29., Deli 59., Horváth R. 64., ill. Molnár T. 32.)

Szolnok – SZEOL 2-1 (Olasz D. 53., Tóth L. 73., ill. Kéri 64.)

Dorog – Siófok 0-0

Puskás Akadémia – Békéscsaba 3-0 (Tischler 15. – 11-esből, Prosser 28., 62.)

Balmazújváros – Vác 0-0

TABELLA: ÍGY ÁLL AZ NB II – KATTINTS!