Mint ismeretes, hosszas küzdelem és igazi mélypontok után a tavasszal végre sikerült a nagymúltú PMFC-nek eljutnia a legfelsőbb osztályokig. A következő idényt már az NB II-ben kezdi meg az NB III Közép-csoportját megnyerő gárda, a pécsi labdarúgás így újra bekerült a magyar labdarúgás vérkeringésébe. Bár a régóta várt új pécsi stadion még nem állhat rendelkezésére a csapatnak, de az első komoly és konkrét lépések most megtörténtek afelé.

A pecsiujsag.hu számolt be arról, hogy hosszas várakozás után végre elindulhat az új PMFC-stadiont érintő beruházás is, legalábbis Orbán Viktor miniszterelnök nemcsak szóban, hanem írásban is megerősítette, hogy támogatja az új pécsi aréna felépítését, és hogy várja a részletes sportfejlesztési terveket.

A portál úgy tudja, hogy a tervek már készülnek, és hogy a korábbi elképzeléssel ellentétben nem a Várkői-stadion (az egykori Bőrgyár-pálya) helyén épülhet fel az új aréna, hanem az épülő Dárdai Akadémia közelében, ahol a sportkomplexum mellett működhet majd a szintén régóta tervezett aquapark, és egyéb létesítmények is.